Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowity, pełen warzyw barszcz ukraiński z ziemniakami, białą kapustą, fasolą, marchewką, pietruszką oraz wędzonym boczkiem podsmażanym z cebulą przygotujemy bez trudu, gdy mamy Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Barszcz po ukraińsku najlepiej smakuje z kromką razowego pieczywa na zakwasie. Sycący barszcz czerwony podajemy w szerokich miseczkach lub na talerzach.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Warzywa oczyść (kapusta, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula).
Kapustę poszatkuj, marchew i pietruszkę pokrój w paseczki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Ziemniaki pokrój w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę.
Fasolę odsącz z zalewy, przelej zimną wodą.
Zagotuj 1,5 l wody, dodaj kapustę, ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotuj do miękkości
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, dodaj cebulę, zeszklij, a następnie oprósz mąką.
Rozprowadź wywarem z zupy i połącz z całością (boczek wędzony, cebula, mąka).
Dodaj fasolę i Barszcz czerwony przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Dopraw do smaku.
Dodaj śmietankę. Smacznego!